Ви зібрались взяти позику. У вас навіть сумнівів не було, що в МФО схвалять заявку на будь-яку суму, але в кредиті відмовили. Можливо ви ніколи не виходили у прострочення, ніколи не отримували відмови у кредитуванні або взагалі вперше звертаєтесь до кредитної організації.
Позичальників оцінюють не тільки за кредитною історією, але й за іншими параметрами. Розповідаємо, як все працює.


Основні джерела інформації - це кредитна історія та анкета позичальника. Про кредитну історію ми вже розповідали вам, а зараз детальніше поговоримо про особисті дані.

Анкета позичальника

Коли людина подає першу заявку на кредит, вона заповнює анкету. Інформація з неї також буде проаналізована перед тим, як винести рішення по кредиту. В Cashberry роблять все, щоб у клієнта не виникало труднощів з подачею заявки. Тому ми склали повноцінну інструкцію для заповнення анкети

Всі кредитні організації збирають приблизно однакові дані, просто висновки можуть робити різні. Наприклад, у всіх анкетах є пункт “стать”, проте немає єдиної точки зору, хто надійніший позичальник - чоловіки чи жінки. У кожного своя статистика для кожного параметру.

Зазвичай банки та МФО запитують у позичальника:

  • адресу - система здатна аналізувати середній рівень доходів в регіонах;
  • вік - як правило, студенти і пенсіонери не зможуть вчасно сплатити кредит на максимальну суму, тому система пропонує їм оптимальну суму позики, беручи до уваги й інші параметри;
  • сімейний стан - люди у шлюбі, зазвичай, сумлінніше віддають борги;
  • професія, робочий стаж - позичальник, який працевлаштований офіційно та має робочий стаж отримує від системи додаткові бали;
  • дохід - цей параметр необхідний для обчислення боргового навантаження.


Чи треба щось змінювати?

Кожного разу, перед тим, як подати заявку на кредит, необхідно перевірити анкетні дані. Проте, вносити зміни в анкету можна тільки за крайньої потреби. Наприклад, коли змінилося прізвище, номер телефону або адреса реєстрації. Краще впевнитись у тому, що кожен параметр відповідає дійсності, ніж отримати відмову у кредитуванні. Не варто зловживати редагуванням особистих даних, адже система може сприйняти таки дії шахрайськими.

Чи всі дані однаково важливі?

У кожного параметра в анкеті є свій бал: одна характеристика може бути важливішою, ніж інша. Найбільший вплив на рішення має кредитна історія. Якщо у позичальника немає кредитної історії, рішення ґрунтується тільки на анкетних та додаткових даних (наприклад, верифікованих картках та номеру телефона). До заповнення анкети позичальника необхідно ставитися відповідально, адже кожен параметр може вплинути на рішення по кредиту.


Подача заявки на кредит - це перший крок кредитних стосунків між позичальником та кредитною установою. Не тільки прострочення, а й некоректно заповнена анкета впливають на кредитну історію. Вам пощастило, адже тепер ви знаєте всі лайфхаки та правила подачі заявки. Отримайте кредит просто зараз та переконайтеся в тому, що все робите вірно!


ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ ФІНАНС”. НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ ФАКТОРИНГУ. Ліцензія Нацкомфінпослуг № 1680 від 16.05.2017 (безстрокова). Кредит на строк до 30 днів на суму до 15000 грн., реальна річна відсоткова ставка від 3,71% до 37956,39%