Покращити кредитну історію бажає кожен, хто хоч раз потрапляв у прострочення та отримував відмову у кредитуванні. Як це зробити та чи реально відновити кредитну історію, розповідаємо просто зараз.


 

Де подивитися кредитну історію?

Кредитна історія - це загальна інформація про всі боргові зобов'язання, яка зберігається в УБКІ. У кожної людини є право безкоштовно отримати кредитну історію.

Як подивитися:

  • зайдіть на сайт УБКІ;
  • знайдіть пункт “кредитна історія”;
  • введіть номер телефону та дату народження;
  • перейдіть в чат-бот будь-якого зі запропонованих месенджерів;
  • у чат-боті дотримуйтесь інструкцій (знову введіть номер телефону та дату народження);
  • виписка по кредитній історії та рейтинг будуть доступні на сайті УБКІ.

 

Як виправити кредитну історію?

Якщо ви надіслали запит до УБКІ та виявили помилки, ви можете змінити кредитну історію. Необхідно буде написати письмове звернення до УБКІ та обґрунтувати свою точку зору. Щоб відновити кредитну історію:

  1. Зазначте, який пункт помилковий
  2. Поясніть у чому саме помилка
  3. Зберіть необхідні документи, що підтверджують наявність помилки
  4. Наполягайте на виправлені неправдивої інформації

 

Чи відновлюється кредитна історія?

Кредитна історія зіпсована, якщо прострочення тривало понад 30 днів. Банки схвалюють кредит клієнтам з хорошим рейтингом, а МФО допомагають цей рейтинг напрацювати. Мікропозика допоможе швидко повернути довіру кредиторів. Негативний кредитний рейтинг не привід відмовляти. Щоб отримати онлайн кредит на карту в Україні від МФО необхідно:

Декілька порад від МФО Cashberry, як покращити кредитну історію

Перед тим, як подати заявку в МФО, перевірте легальність кредитної організації. Ліцензія та договір мають бути у відкритому доступі на сайті. Також, ви можете переглянути відгуки про компанію.

Не подавайте заявку на велику суму. Схвалити вашу позику зможуть лише у тому разі, якщо боргове навантаження не буде перевищено. Враховуючи той факт, що кредитна історія негативна, краще подати заявку на меншу суму.

Слідкуйте за чистотою особистих даних в анкеті. Кредитна історія псується не тільки від прострочення, але й від частої зміни даних або недостовірної інформації в анкеті. Підвищити рейтинг допоможе оновлення особистих даних тільки у тому випадку, якщо вони були вказані невірно.

Банківська картка має бути оформлена на ваше ім’я. Жодна організація не погодить кредит на стороннє ім’я.

Рефінансування негативно впливає на кредитну історію. Так, можливість рефінансування є майже в кожній кредитній організації, але краще не тягнути з виплатами. Якщо не встигаєте закрити заборгованість, скористайтесь пролонгацією. Це не вплине на вашу кредитну історію та допоможе розрахуватися з боргом без прострочення.



Ви можете покращити кредитну історію просто зараз. Подавайте заявку на нашому сайті та отримайте кредит, навіть з поганою кредитною історією.

Читати російською.