Коли до Нового року залишився місяць починаєш згадувати про все, що планувалося зробити за рік. На практиці, мізерний відсоток людей виконують обіцянки дані, навіть самим собі. Ну що ж, час надолужити та провести останній місяць 2020 року максимально продуктивно. Кажуть, як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш: краще за все зустріти його без боргів та в хорошому гуморі.


1. Порахувати

Якщо ви цілий рік вели облік витрат, то можна порахувати, на що пішла більша частина грошей. А якщо ніякі підрахунки не велися, то саме час порахувати, куди ви витратили кошти хоча б за останні пару місяців. Можливо, варто перерозподілити бюджет у прийдешньому році: менше витрачати на їжу, більше - на спорт, не робити імпульсивних покупок, спробувати заощаджувати на пальному. Ідеально було б скласти фінансовий прогноз на 2021 рік: записати на що та як ви будете заощаджувати, звідки плануєте отримувати дохід, на що будете витрачати кошти.

2. Вкласти в себе

Себе треба любити: оплатіть курси, про які давно думаєте, придбайте те, про що вже давно мрієте. Зазвичай, всі кажуть “З Нового року піду в спортзал” або “З Нового року навчусь грати на музичному інструменті”. Краще купити абонемент зараз, тим паче перед Новим роком є знижки. Таким чином, і мрія здійсниться, і ви зекономите на початку року.

3.Придбайте подарунки заздалегідь

Щоб не гаяти час у чергах та не штовхатися у торговельних центрах (особливо в період пандемії, коли краще уникати великого скупчення людей), купувати подарунки краще на початку грудня. Можна зекономити ще більше, якщо замовити сувеніри з Китаю або подивитися ціни на онлайн-розпродажах. Складіть список подарунків та визначте, скільки ви готові витратити на них. Чітке планування не дозволить гуляти по магазинах та скуповувати непотрібні речі.

4.Розрахуватися з боргами

Спробуйте повернути борги, аби не розпочинати з ними Новий рік. Якщо вірити прикметі, то тих, хто не розрахувався з боргами, фінансові труднощі будуть переслідувати весь рік. До боргів відносяться не тільки позичені гроші в сусіда, а й борги за комунальні послуги, податки та штрафи. Виплатіть кредит раніше, якщо його термін спливає на початку січня. Святкування Нового року може виявитися дорожче, ніж ви розраховували. Шукати, у кого б зі знайомих позичити гроші після свят - погана ідея, адже у всіх буде однакова ситуація.


Якщо ви встигнете втілити в життя всі чотири пункти, то Новий рік для вас розпочнеться якнайкраще! Ми віримо в вас та підтримаємо 24/7.