Кредит онлайн — це рятувальне коло для багатьох людей. Вже пройшли ті часи, коли всі боялися кредиторів і не довіряли договорам. Тепер процеси кредитування регулюються законодавством України, особисті дані захищені, а клієнт завжди може переглянути ліцензію МФО. Отримати гроші онлайн швидко, зручно та просто. Така позика миттєво вирішує дрібні фінансові проблеми. Якщо свідомо підходити до кредитування, слідкувати за чистотою кредитної історії та вчасно сплачувати заборгованість — проблем не виникає. Чому тоді у кожної кредитної організації (банки та МФО) є колекторська служба? На жаль, коли клієнт розуміє, що не поверне вчасно борг, він приймає хибне рішення — не платити взагалі та спробувати зникнути. Можливо таку поведінку провокує банальна нестача інформації. Ми підготували для вас декілька практичних порад, як вибратися з боргів і зберегти хороші стосунки з МФО та банками.


 

Проінформуйте кредиторів

Якщо ви раптом зрозуміли, що цього місяця або найближчим часом у вас не вистачить грошей на сплату заборгованості — сповістіть кредиторів. Будь ласка, не намагайтеся зникнути або шахраювати. Списати кредит або не платити не вийде, а от можливість вирішити проблему та не нашкодити кредитній історії — є! Подзвоніть на гарячу лінію та опишіть свою ситуацію. Скоріше за все, буде запропонована пролонгація боргу. Ви будете сплачувати заборгованість довше, проте це не вплине на вашу кредитну історію.



Регулярно сплачуйте невеликі суми

Якщо повна сума за договором вам сьогодні непідйомна — не переставайте вносити платежі. Хоча б 10% від суми кожного місяця — це вже маленькі кроки до розв'язання проблеми.

 

Сплачуйте більше мінімальної суми

Якщо є можливість, сплачуйте більше, ніж прописано у договорі. Таким чином, ви розрахуєтесь з боргом набагато швидше. Ви думаєте, що мінімальний внесок економить ваш бюджет? А тепер порахуйте, скільки ви переплачуєте… Чим швидше закриєте, тим більше зекономите!

Керуйте фінансами

Наведіть порядок у фінансах. Може виявитись, що ви витрачаєте більшу частину доходу “на вітер”, а могли б ці гроші направити на погашення боргів. Записуйте всі свої витрати. Це допоможе знайти приховані резерви для економії. Остерігайтесь спонтанних витрат! Пам’ятайте, ваше завдання — розрахуватись з боргами.

 

Збільшіть дохід

Завжди є можливість знайти підробіток у вільний час. Так, доведеться деякий час працювати на вихідних, а не дивитися телевізор або гуляти з друзями. У вас є мета, отже доведеться чимось жертвувати. Де можна заробити без досвіду роботи ми вже розказували. Якщо ви пропустили цю статтю, то вона ТУТ.

 

Продайте щось непотрібне

У кожного є купа речей, якими вже давно ніхто не користується. Вам вони не потрібні, а хтось залюбки їх купить. Це може стати ще одним резервним доходом. Переберіть шафи та шухляди. Там “багатства” вистачить на декілька сотень, а то й тисяч, гривень!



Життя непередбачуване і дуже важко тримати все під контролем. Ми ніколи не знаємо, що чекає за рогом. Проте, наш обов’язок — підтримувати та допомагати пережити негаразди. Сподіваємось, що ці поради допоможуть вам навести порядок у власних кредитних рахунках та розрахуватися з боргами.