Ми постійно розповідаємо вам як заощадити кошти, правильно розпоряджатися бюджетом, вчимо фінансовій грамотності. Але що робити, коли взагалі не вистачає грошей і відкладати просто немає змоги? Ми підготували практичні поради як працювати навіть без досвіду роботи, використовуючи тільки вільний час і бажання підзаробити!



У вас є хобі?

Якщо ви круто малюєте, шиєте одяг, створюєте сумки або гаманці, збираєте неймовірні композиції з квітів, виготовляєте прикраси — час монетизувати свій талант! Існує безліч українських сайтів та сервісів, де ви можете продавати вироби ручної роботи за адекватними цінами. Ваш талант може виявитись справжнім стартапом! Проте, як і будь-якому початківцю, вам може знадобитися допомога та підтримка. Якщо не вистачає на матеріали або сировину — гроші в кредит завжди можна взяти у нас на сайті!


Наступний варіант для тих, хто обожнює тварин або має своїх домашніх улюбленців.

Якщо ви вирішили відвезти свого котика або собачку до ветеринара, запитайте у сусідів, можливо їхнім улюбленцям теж треба до лікаря. За перевезення і супровід беріть невелику винагороду. Також, ви можете підробляти грумером: стрижки, купання, підрізання кігтів та інше.


Добре знаєте місто та маєте свій транспорт — заробіть на кур'єрських послугах.

Дорога з роботи додому може принести гроші, якщо раціонально розпоряджатися часом та ресурсами. Пошукайте сервіси в інтернеті, які користуються доставкою та запропонуйте свої послуги у вільний час. Можна доставляти що завгодно: квіти, сертифікати, їжу, подарунки, продукти, ліки. На додаток, ви можете створити власний маршрут і брати тільки ті замовлення, які по дорозі до вашого дому.


Ви той чоловік, про якого кажуть “У нього золоті руки!”?

Прийшов час тримати у цих руках справжні гроші! Збирайте свій чемодан з інструментами та зайдіть в гості до друзів та сусідів, але не на каву, а з пропозицією щось полагодити. Впевнені, що в багатьох накопичилося багато дрібних побутових проблем, до яких руки не доходили. Відремонтували все у знайомих? Реєструйтеся на сайтах, де шукають “чоловіка на годину”!


З дитинства збираєте конструктор швидше за всіх та розумієте з якого боку дивитись на інструкцію-схему?

Ви можете легко заробити на збірці меблів! Зверніться до меблевих магазинів та запропонуйте їм свої послуги у вільний від роботи час. Для вас це буде не складно, а винагорода не змусить на себе чекати.


Ну і найпростіший варіант заробітку — реклама в інтернеті.

Є чимало сервісів, де пропонують розміщувати рекламу на замовлення, і платять за це реальні гроші онлайн на карту. В середньому, за одну публікацію ви отримаєте 20 гривень.


Є десятки варіантів заробітку у вільний час. У цій статті описані найпопулярніші та найлегші. Ми турбуємось про ваш добробут та фінансову стабільність. Пам’ятайте, що ми поруч 24/7 і підтримаємо не тільки корисною порадою, а й фінансовою допомогою!