Зима вже добігає кінця, але занепокоєння щодо вірусів та грипу у самому розпалі. Про коронавірус, грип та ГРВІ говорять на кожному кроці. З’являються псевдоспеціалісти, що пропонують абсолютно божевільні рецепти зі зміцнення імунітету або лікування. Друзі, не піддавайтеся загальній паніці та пам’ятайте, що ліпше лікаря ніхто вам нічого не порадить. Ми поговорили зі спеціалістами та створили план, як дожити до весни без бронхіту, ангіни, ГРВІ, грипу та застуди.



Не чіпайте себе

Як би це дивно не прозвучало, але не торкайтеся до себе. Якщо ви вже вийшли з дому, то не дозволяйте своїм рукам тягнутися до очей, носу або роту. Уявіть, ще 5 хвилин тому, ви зібрали всіх мікробів на зупинці, а зараз протираєте ними очі. Така звичка наблизить вас до хвороби на 41% швидше, ніж тих, хто тримає руки в кишенях.


Бронежилет з вітамінів

На одному тільки вітаміні D можна протриматись без нежитю до самої весни. Тижнева норма для дорослої людини (за даними канадських вчених) -10 000 ME вітаміну D3. Тож, бігом в аптеку за вітамінами для всієї родини. У перерахунку це дешевше, ніж сімейне лікування. Якщо вітаміни сьогодні не по кишені, то ви завжди можете розраховувати на нас. Кредит онлайн на картку можна оформити очікуючи на свою чергу в аптеці.


Бережіть ніс

Війки у носі ваш природний щит, вони затримують хвороботворні мікроби. Але, їх функція напряму залежить від температури повітря. Чим холодніше на вулиці, тим менша їх захисна спроможність. Тож, не показуйте ніс на вулицю, коли холодно. Хіба, ви дихаєте через шарф. Можете зарахувати це за пораду!


Подружіться з бактеріями

Від одних тікайте, а інших наздоганяйте! Йогурт, йогурт, і ще раз йогурт! Можливо, якщо ми тричі про це нагадаємо, то ви прислухаєтесь. Це джерело пробіотиків знизить ваші шанси захворіти в 4 рази! Ціль: одна порція живого йогурту з лактобактеріями в день.

Жуйте

Свіжий подих це не тільки піклування про свого співрозмовника, а й бар’єр для мікробів. Річ у тім, що ксилітол — підсолоджувач у жувальних гумках, — утворює захисну плівку та заважає прискоренню диплококу в організмі. Назва гарна, але це загальне визначення для менінгіту, отиту, синуситу та пневмонії.


Шукайте коріння

"Пити багато рідини" — чули всі. Але якої? Різниця є. Заварюйте зелений чай з прянощами та імбиром. Дослідники з Тайваню помітили, що цей корінь не дає респіраторному вірусу приєднатися до клітин вашого організму. Від чого захистить імбир? Від бронхіту та пневмонії! Тож, обирайте — або пікантний чай, або три пікантні тижні у лікарні.


Коали кашляють?

Ми такого не помічали, а ви? І справа не в тому, що вони коали (тварини так само хворіють), а в тому, що вони жують евкаліпт. Ментол тримає лідерські позиції серед засобів, що борються з кашлем.


Тютюновий дим дратує ніс

Крім того, що куріння дратує оточення, воно ще й дратує ваш ніс. Саме час натиснути на паузу. Куріння у 5 разів (!) підвищує ваші шанси захворіти на грип. Справа знову у війках, які страждають від токсичного диму. До речі, тікайте і від людей, що поряд курять. Навіть незначна доза сигаретного диму перенесе ваші війки у стан довготривалого шоку.


Більше трави

Обожнюєте карі та розмарин? Супер! Ви, самі того не підозрюючи, споживаєте потужний антивірусний препарат. Чим більше спецій, тим кращий імунітет. Приправте курку спеціями та не хворійте!


Мийте руки

Мийте руки так часто, як тільки зможете. Прийшли на роботу, привіталися з колегами — мийте руки. Повернулися додому — мийте руки. Зібралися потерти очі — спершу помийте руки. Список довжелезний, правило одне — мийте руки!


Дотримуйтесь цих простих порад і ви забудете про нежить, температуру та слабкість. Хіба, якщо ця стаття до вас потрапила запізно і ви вже сидите з червоним носом і термометром, то треба розібратись, що саме ви підхопили. Не будемо заглиблюватись у медичну термінологію, а просто розіб’ємо застуду, грип та ГРВІ на симптоми.


Пам'ятайте, з лікарем шанси на одужання більші, ніж з рецептами з Інтернету. Ми підтримуємо вас не тільки порадами, а й фінансами. Медицина у наш час задоволення не з дешевих. Тож, якщо терміново треба гроші на обстеження, лікування чи профілактику, то ви можете оформити моментальний кредит онлайн на нашому сайті.