Кредитна історія та заявки на кредит моніторяться через портал Дія

Раніше, щоб дізнатися чи не оформляли шахраї на вас кредит, необхідно було надіслати запит про кредитну історію до бюро кредитних історій. Ця процедура не користувалася популярністю, внаслідок чого шахрайство набирало обертів. Питання було винесено на обговорення у Міністерстві цифрової інформації. Сьогодні дізнатися про втручання у кредитну історію можна за допомогою Дії.



Дія: сповіщення про кредит

Push-сповіщення про перевірку кредитної історії будь-якою організацією надходить у мобільний додаток Дія. Таким чином, кожна заявка миттєво відображається в особистому кабінеті додатку.

 

Чому важливе сповіщення про перевірку кредитної історії?

Кредитні шахраї користуються перевагою анонімності. Раніше українці не могли у режимі реального часу отримувати попередження про те, що кредитною організацією розглядається заявка на позику. Більшість постраждалих від дій зловмисників зверталися до УБКІ вже тоді, коли отримували перші дзвінки про заборгованість. Завдяки новій послузі від Дії, онлайн кредитування стало ще безпечніше.

 


Система безпеки Cashberry та Дія

Оформити позику в Cashberry безпечніше, ніж позичити гроші у знайомих. Подаючи першу заявку на кредит відбувається обов’язкова ідентифікація через BankID наших потенційних клієнтів. Система аналізує отримані дані та виключає ймовірність стороннього втручання. Якщо клієнт проходить всі етапи анкети та готовий отримати гроші, заявка направляється на обробку. У цей самий час надходить сповіщення від ДІї. Таким чином, якщо ви дійсно подавали заявку на кредит, то сповіщення можна ігнорувати.

А ми нагадуємо, що у Cashberry можна отримати до 15 000 грн абсолютно безпечно та конфіденційно.

 

Що робити, якщо сповіщення прийшло, але заявки не було?

Якщо раптом ви отримали сповіщення про запит кредитної історії, але не подавали заявку, терміново зверніться до УБКІ. Посилання на бюро кредитних історій є у сповіщенні. Ви можете миттєво отримати актуальну інформацію про стан кредитної історії та оскаржити позику, якщо ви не подавали заявку. Надання всієї необхідної документації не забирає багато часу, але допомагає не стати жертвою шахраїв.

Російська версія статті.


ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ ФІНАНС”. НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ ФАКТОРИНГУ. Ліцензія Нацкомфінпослуг № 1680 від 16.05.2017 (безстрокова). Кредит на строк до 30 днів на суму до 15000 грн., реальна річна відсоткова ставка від 3,72% до 95 386%