Шахрайство з банківськими картками та кредитами явище досить поширене не тільки в Україні, а й у світі. З “мисливцями” за швидкою наживою бореться поліція та кіберполіція, а також, всі кредитні організації проводять внутрішні розслідування. На жаль, викорінити це явище повністю не вдається. Ми вважаємо своїм обов'язком застерегти наших клієнтів та допомогти не потрапити під приціл шахраїв. Будь ласка, поставтесь серйозно до цієї проблеми, уважно прочитайте статтю та дотримуйтесь всіх порад. Ми захищаємо вас та ваші персональні дані, проте ваша безпека, перш за все, у ваших руках!



Кредит, який ви не брали

Один з найпоширеніших різновидів шахрайства — оформити кредит на чуже ім’я. До нашої служби підтримки, час від часу, надходять скарги на дзвінки із проханням повернути кредит, який клієнт не оформляв. Як таке могло статися? Річ у тому, що хтось заволодів особистою інформацією клієнта. Паспорт та ІНН могли вкрасти, підробити, зробити копію або отримати доступ до номеру телефону, електронної скриньки клієнта. Служба безпеки Cashberry починає внутрішнє розслідування, аби пересвідчитись, що клієнт дійсно не брав позику. Коли процедура перевірки кредиту та ідентифікації клієнта завершена — дзвінки від колекторської служби припиняються. Ми робимо все можливе, аби захистити свої клієнтів від наслідків злочинних дій шахраїв.


Як пересвідчитись у тому, що на вас оформили кредит

Раніше ми вже розповідали про кредитну історію та чому важливо час від часу її контролювати. Якщо ви підозрюєте, що зловмисники оформили кредит на ваше ім’я, будь ласка, зверніться до УБКІ. Бюро кредитних історій надасть повний звіт про всі ваші кредити, а також дату оформлення позики, розмір та обумовлений графік виплат, нараховані штрафи та пеню, термін прострочення. Таким чином, ви можете визначити коли саме був оформлений кредит та в якій організації. Зібравши всю достовірну інформацію ви прискорите процедуру анулювання кредиту.


Як не стати жертвою шахраїв?

Наголошуємо на тому, що кожна людина, незалежно від того користується вона послугами кредитування чи ні, зобов'язана пильнувати свої особисті дані:

  • нікому не давайте і ніде не лишайте свій паспорт під заставу;
  • не дозволяйте робити копію без крайньої потреби;
  • не відправляйте та не зберігайте скани паспорту на онлайн ресурсах та електронних носіях;
  • не повідомляйте дані невідомим особам телефоном або у соціальних мережах;
  • не давайте стороннім доступ до вашої електронної скриньки та інтернет-банкінгу.

Пам'ятайте, що з Cashberry конфіденційність ваших персональних даних гарантує міжнародний стандарт захисту та зберігання інформації.