Вірити прогнозам погоди — справа ризикована, але ми не з боязких! Найближчі два тижні на нас чекає сонце та літня спека. Чому б не скористатись можливістю та не провести оксамитовий сезон подорожуючи? Про моря та пляжі ми вже говорили, а ще говорили про європейські маршрути Україною. На цьому туристичні локації не закінчуються й ідей для подорожей у нас назбиралося на цілий путівник. Сьогодні розповідаємо про гастрономічні пригоди. Обирайте свій смачний маршрут разом з Cashberry!


 

Ми шукали літо, а знайшли мед та вино у Закарпатті

Спробувати Карпати на смак? Це легше, ніж ви думаєте… Гірський регіон смакує сиром, медом та вином, а ще ковбасою з варенням /так, ви все правильно прочитали, наш копірайтер наче адекватна/, солоними огірками з медом /вже під питанням адекватність копірайтера/, карпатською бринзою, грибною юшкою та медовухою. Закарпатська кухня здивує найвибагливіших гурманів! В селі Ботар є нетрадиційна ферма, де знаходиться дегустаційний зал з варенням. Саме там вас і будуть пригощати домашньою ковбаскою із солодким варенням. Десятки автентичних сироварень, броварень та виноробень. Обов’язково відвідайте Ужгород та спробуйте не тільки українську, а й угорську кухню.

 

Ми шукали літо, а таки знайшли цацу та ігристе в Одесі

За колоритом, за смаком, за морем, за жартами — в Одесу! Одеса смакує бичками в томаті та смаженою цацою, барабулькою та мідіями, рапанами та фаршированою рибою. Чим запити це морське асорті? Звичайно ігристим одеським вином з заводу “Французький бульвар” або “Шабо”! Ну і не забудьте про світанки на морському узбережжі! Якщо вам пощастить потрапити у дворик на молдаванці та познайомитись з одеситами ближче — привезіть з собою чисто одеських історій, трошки жаргону та рецепт бичків в томаті.

 

Ми шукали літо, а знайшли деруни та пиво у Львові

Кавово, драйвово та хмельово у Львові! Чим смакує старе місто? Пляцками та дерунами, кавою та наливками, варениками та узваром, пивом та бігосом. Якщо серед перерахованого є хоч щось, що ви не куштували — купуйте квиток та вирушайте до Львова! Гастрономічне задоволення та веселощі чекають на вас. У Львові є музей пивоваріння та багато приватних броварень, де можна спробувати свіжозвареного пива. Але то на вечір! А от зранку краще випити філіжанку справжньої кави та почастуватися львівським сирником за рецептом, який не змінюється вже декілька поколінь.

 

Ми шукали літо, а знайшли мамалигу та чорничний лікер у Чернівцях

Абсолютно точно Чернівці смакують чорницею! Тут пригощають сирними пончиками политими чорницею, чорничним лікером, струдлями з чорницею та чаєм, теж з чорницею. Хочете відчути себе гуцулом? Замовте мамалигу! Не будемо розповідати рецепт, бо тримаємо інтригу. Ну і до Чернівців треба їхати не тільки щоб поїсти, а й містом погуляти просто необхідно. Воно заворожує своєю архітектурою та таємничістю. Не забудьте відвідати Університет!


Якщо скажете, що у вас не потекла слинка і ви не шукаєте квитки після цієї статті — не повіримо! Відкривайте для себе нові гастрономічні локації та повертайтесь з рецептами, враженнями та натхненням. Оксамитовий сезон цього року кличе у подорож. Отримайте від Cashberry до 15 000 грн на мандри та спробуйте Україну на смак!