Процедура отримання кредиту в МФО дуже проста: обираєш суму та термін кредитування на сайті, реєструєшся, підтверджуєш особу та чекаєш на схвалення позики. Все зрозуміло, окрім того, як швидко авторизуватися без фотографій з паспортом в руках? Гроші можуть знадобитися будь-якої миті, а от паспорт не завжди є в кишені. У такому випадку, на допомогу приходить система BankID від Національного банку України.



Стисло про BankID

BankID - електронна дистанційна ідентифікація фізичних осіб. Система створена для того, щоб громадяни будь-якої миті могли отримати адміністративні та інші послуги через Інтернет. Ідентифікація відбувається шляхом передачі даних про особу до надавача послуг (адміністративні, банківські, фінансові, комерційні та некомерційні установи).

Якщо простіше
Пам’ятаєте, як ви отримували перший свій рахунок (банківську картку)? Ваші паспортні дані записував співробітник банку, задавав безліч питань для анкети, фотографував вас разом з паспортом. Потім ці дані було внесено в систему. Щоб не проходити таку процедуру знову, створено систему BankID. Тепер вам не треба фотографуватися, кудись ходити та шукати ІПН в документах. Ви просто натискаєте на кнопку BankID та проходите ідентифікацію за декілька секунд.

Як працює BankID

  1. Натискаєте кнопку “BankID”
  2. Обираєте свій банк (наприклад, Приват24 або Monobank)
  3. Вводите логін/пароль від інтернет-банкінгу, підтверджуючи передачу інформації
  4. Ваш банк передає інформацію про вас

Дані, які передаються

  • ПІБ
  • дата народження
  • ІПН
  • паспортні дані
  • адреса реєстрації
  • номер телефону
  • e-mail адреса


Це безпечно?

Персональні дані громадян не зберігаються в системі BankID НБУ. Інформація від банку до отримувача даних передається в зашифрованому вигляді згідно з вимогами чинного законодавства України. Вся інформація захищена сертифікатом шифрування з накладанням електронного підпису або печатки банку. Подавати запит на передачу особистих даних може тільки власник цих даних.

Якщо простіше
Ніхто крім вас не зможе скористатися системою BankID. Дані, що передаються, знаєте тільки ви, банк та установа, для якої ви ідентифікуєтесь. Система BankID не зберігає та не бачить ваші дані. Тільки ви можете дати згоду на передачу даних.


BankID для МФО

Ми вже розповідали про автоматичну систему схвалення заявок на кредит, за допомогою якої за декілька хвилин опрацьовується величезний обсяг інформації, а рішення по кредиту надходить майже миттєво. Так от, використовуючи BankID для авторизації на сайті Cashberry, ви автоматично проходите перевірку нашої внутрішньої системи та отримаєте кредит з більшою ймовірністю.


Висновок
За статистикою, клієнти, які пройшли ідентифікацію через BankID отримують кредит швидше та на більшу суму, ніж ті, хто ідентифікувався через фото з паспортом. BankID - це швидко, зручно та надійно.