Є алгоритм, який використовують всі кредитні організації перед тим, як видати кредит онлайн в Україні. Нічого секретного, але позичальники чомусь не беруть до уваги факт боргового навантаження. У цій статті ми навчимося вираховувати коефіцієнт боргового навантаження, аби ви могли взяти онлайн кредит без відмов.


 

Що таке кредитне навантаження?

Кредитне або боргове навантаження — це загальна кількість всіх діючих зобов'язань перед кредитними установами. Цей показник свідчить про кредитоспроможність клієнта, вказує на фінансову ситуацію та дозволяє оцінити ступінь ризику для кредиторів.

На коефіцієнт навантаження можуть вплинути такі фактори:

  • кредитна історія та рейтинг;
  • кількість діючих кредитів та кредитних карт;
  • загальна сума доходу;
  • кількість утриманців;
  • наявність активів, які можуть покрити фінансові зобов'язання;
  • можливість залучити поручителів.

Проте, не для всіх кредитних установ необхідні перераховані фактори. Ми не вимагаємо активи під заставу або поручителів. Для того, щоб отримати кредит онлайн достатньо заповнити коротку анкету, вказавши дані паспорту та ІПН, зазначити реальний дохід та витрати на місяць. Після перевірки кредитного навантаження та погодження заявки, ви отримаєте гроші на картку протягом 15 хвилин.

 

Як самостійно розрахувати боргове навантаження?

Більшість кредитних установ вираховують не тільки відсоткове співвідношення всіх виплат за кредитами до офіційного доходу, але й додають до цього показника обов’язкові щомісячні витрати, наприклад, витрати на комунальні платежі, їжу, освіту, дітей та інше. Здійснюючи розрахунок використовують середні показники витрат у кожному регіоні.

Якщо ваш дохід дорівнює 20 000 гривень, щомісячна виплата за кредитом - 3000 грн, щомісячні витрати на харчування, освіту, комунальні - 7 000 грн. Необхідно від загального доходу відняти щомісячні витрати, розділити цю суму на виплату за кредитом та помножити на 100%. Рахуємо:

3000 / (20 000 - 7 000)*100% = 23%

В результаті отримуємо коефіцієнт кредитного навантаження 23%. Це допустимий показник і ви можете розраховувати на кредит онлайн. Якщо показник кредитного навантаження позичальника більше ніж 50%, то у позиці можуть відмовити.

У нас лояльніші умови для позичальників ніж в банках та більшості МФО. Допустимий коефіцієнт кредитного навантаження в Cashberry може сягати 60%.


Порада від Cashberry: підходьте з відповідальністю до будь-яких позик. Якщо ви не впевнені, що зможете вчасно повернути борг — візьміть менше суму або оформляйте пролонгацію.