Гроші - ціль номер один для шахраїв у всі часи. З розвитком сфери кредитування та перехід послуг в онлайн простір гостро постає питання про захист споживачів. Фінансовий номер телефону - це “щеплення” від шахраїв.


 

Що таке фінансовий номер?

Фінансовий номер телефону - це номер мобільного телефону, який належить клієнту та вказаний, як номер для проведення фінансових операцій. Наприклад, коли ви звертаєтесь за будь-якою послугою в ПриватБанк, Монобанк, Ощадбанк або інший український банк, в першу чергу, вас попросять назвати номер мобільного телефону. Банки використовують його для встановлення особи клієнта з метою надання необхідної послуги, комунікації або підключення дистанційних послуг від банку. Майже всі банківські та фінансові послуги пов’язані з фінансовим номером телефону. Крім банків, фінансовий номер використовують МФО для верифікації клієнта та запобігання шахрайству. Ви можете використовувати тільки один номер телефону, як фінансовий. Це зроблено з метою захисту клієнтів від кредитного шахрайства.

 

Як використовувати фінансовий номер?

Фінансовий номер необхідний для використання інтернет-банкінгу (наприклад, приват24), оформлення позики в МФО, підписання онлайн-договору та інше.

Головні сповіщення, які приходять на фінансовий номер:

  • код підтвердження будь-якої операції, яка передбачає верифікацію;
  • паролі від банківських карток та особистих кабінетів;
  • інформація про стан рахунку.


Як змінити фінансовий номер?

Ви можете змінити фінансовий номер телефону звернувшись у свій банк або за допомогою інтернет-банкінгу. Якщо у вас немає доступу до номера (наприклад, загубили телефон), обов’язково повідомте про це в банк. Маючи доступ до SIM-карти зловмисники можуть заволодіти вашими банківськими рахунками, подати заявку на кредит, оформити позику, збільшити кредитний ліміт тощо.

Безпека фінансового номера

Заходи для того, щоб захистити фінансовий номер від шахраїв:

  • зміна тарифного плану на контракт з мобільний оператором;
  • надання інформації про особисті дані мобільному оператору;
  • реєстрація в особистому кабінеті мобільного оператора та надання необхідних даних;
  • відключення послуги дистанційної зміни SIM-карти;
  • встановлення PIN-коду та функції невідновлюваного блокування SIM-карти.

І ще декілька порад від Cashberry

  1. Не повідомляйте стороннім фінансовий номер телефону разом з номером банківської картки
  2. Якщо мобільний оператор або банк помітили спроби викрадення коштів з рахунку, повідомте про це правоохоронні органи та заблокуйте номер телефону
  3. Тримайте в секреті паролі, PIN-код та серійний номер SIM-карти

Cashberry дбає про безпеку клієнтів та гарантує повну конфіденційність. Будь ласка, бережіть себе, свої дані та особисту інформацію. Не реєструйтесь та не залишайте контактні дані на підозрілих або незнайомих сайтах.

Читати російською.


ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ ФІНАНС”. НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ ФАКТОРИНГУ. Ліцензія Нацкомфінпослуг № 1680 від 16.05.2017 (безстрокова). Кредит на строк до 30 днів на суму до 15000 грн, реальна річна відсоткова ставка від 3,71% до 37956,39%