Ми вже написали багато статей та порад про економію та фінансову грамотність. Проте, в окремих випадках, економія може бути недоречною. Є речі, на які краще не шкодувати гроші, адже потім доводиться переплачувати у декілька разів. Добре подумайте, перед тим як ризикувати.

Посмішка

Чомусь, відвідування стоматологів часто відкладають на потім. То грошей немає, то часу, то бажання. Але лікування обійдеться значно дорожче за профілактику. Краще витрачати певну суму кожні пів року, ніж затягувати до останнього. Лікувати, вставляти, робити чистку або вирівнювати зуби - “задоволення” не з дешевих. Радимо не забувати про здоров'я ротової порожнини та регулярно відвідувати стоматолога. Пам’ятайте, що здорові зуби — запорука не тільки гарного самопочуття, але й впевненості в собі.

Взуття

“Я не такий багатий, щоб купувати дешеве взуття”, - казав барон Ротшильд. Дешеве взуття змушує ноги мерзнути, до того ж, рветься через декілька тижнів. Більше того, таке взуття може призвести до втоми, поганого кровообігу, проблем з суглобами, варикозу та іншим халепами зі здоров’ям. Одна пара якісного взуття з натуральних матеріалів значно краще за дві пари дешевого.

Техніка

Тут досить спірне питання. Не обов’язково купувати флагмани останньої моделі, але й найдешевше на ринку теж брати не варто. Техніка має виконувати своє призначення та служити довго. Забудьте про холодильник, що вже був у вжитку, або невідому модель телефону з китайського ринку. Звертайте увагу на репутацію компанії, відгуки, якість та ціну. Краще вкласти гроші один раз, але на декілька років вперед.

Сон

Звучить трохи дивно, адже сон — це безкоштовно. Чи ні? Здоров’я спини та нервової системи, продуктивність протягом дня, настрій — все це залежить від якості сну. Якщо матрац вже давно прогнувся або з нього стирчать пружини, ви навряд чи прокинетеся бадьорими та в гуморі. Рано чи пізно, поганий настрій зранку зміниться на серйозні проблеми зі здоров’ям. Отже, не варто економити на матраці та подушках. Краще за все купувати ортопедичні, адже вони не тільки ідеально підходять для якісного сну, але й прослужать довгі роки.

Відпочинок

Не просто так на законодавчому рівні кожен українець має право на відпустку. Якщо ви постійно відкладаєте відпочинок, аби не втратити зайву копійку, то це рано чи пізно призведе до значно більших витрат. Організм потребує релаксу, навіть, коли здається що ви не втомилися. Перезавантажувати треба не тільки техніку. Не ризикуйте власним здоров’ям. Тим паче, працюючи без відпочинку ви маєте всі шанси перегоріти.


Ми розказали про 5 фундаментальних речей, які необхідні кожному. Закликаємо вас не нехтувати своїм здоров’ям. Економія мусить бути розумна! Якщо просто зараз вам не вистачає грошей і ви знову збираєтесь відкласти похід до лікаря або відпочинок — краще візьміть позику в Cashberry. Ваше емоційне та фізичне здоров’я важливіше. Ми піклуємось про наших клієнтів та перераховуємо до 15 000 гривень на будь-які потреби за 3 хвилини. Будьте щасливі та здорові!