Щороку одне й те саме. Хвиля свят накриває з головою вже наприкінці грудня: корпоративи, посиденьки з друзями, проводи старого року і святкування Нового. Гори цукерок та імбирного печива, кілограми мандарин та шоколаду, олів’є та оселедець під шубою. А ще додайте до цього списку алкогольне асорті та порушений режим сну. Після такої відпустки, зазвичай, необхідна ще одна відпустка. Сьогодні говоримо про те, як прийти в норму після новорічних свят.



Як припинити витрачати гроші

Труднощі з грошима після свят - абсолютно нормальна історія. Бажаєте добру звістку? Вчені довели, що емоційно стабільні люди, як правило, витрачають більше у відпустці. Проте, не перестаючи витрачати, ви ризикуєте залізти в борги - а це вже геть не привід для радості. В теорії, гроші діють на людину, як наркотик. Починаючи витрачати більше, ви ризикуєте не зупинитися. Ось три стратегії, які точно працюють: перша - ведіть бюджет (хоча б олівцем в блокноті), щоб візуалізувати витрати; друга - знімайте гроші з картки, щоб відчути фізичне розставання з ними; третя - проводьте більше часу з економними друзями, які своїм прикладом надихають. Якщо втілити в життя жодну стратегію не виходить через брак коштів, то у вашому смартфоні завжди є Cashberry. На фінансову реабілітацію після свят можна отримати до 15 000 грн без довідки про доходи.

 

Як повернутися до роботи

Навіть якщо після новорічних канікул ви завбачливо взяли декілька днів відпустки, повернутися на роботу все одно доведеться. Як це зробити без страждань? Будь-яка перерва в роботі збільшує продуктивність. Це вже мотивація після відпустки! Перед першим робочим днем не забудьте виспатися, адже сон допомагає нам бути щасливими. А за день до виходу обов’язково влаштуйте довгу прогулянку на природі. Повернувшись на роботу не хапайтеся за все одразу, ніхто не чекає від вас підкорення Евересту одразу після відпустки. А ще, краще не робити рутину роботу у першій половині дня, адже продуктивність суттєво знизиться.

 

Як відновити режим сну

Не важливо “сова” ви чи “жайворонок” - на новорічні свята режим сну страждає у всіх “птахів”. Щоб допомогти собі повернутися в нормальний режим, збільште кількість світла вдень: гуляйте на свіжому повітрі, не закривайте вікна фіранками, вмикайте більше світла, якщо за вікном хмарно. А от ввечері обирайте приглушене світло, щоб спокійно підготуватися до сну. Обмежте використання гаджетів за декілька годин до сну, краще почитайте книжку. Якщо виходить, відмовтеся від кофеїну на деякий час.

 

Як виконати новорічні обіцянки

Ви можете записувати їх в блокноті або причепити на холодильник, розповісти друзям, а можете дати їх самому собі. Новорічні обіцянки - дуже корисна практика. Адже постановка життєвих цілей допомагає нам почувати себе краще, а відмова від недосяжних цілей на користь реальних робить нас значно щасливішими. Інша справа, що обіцянки часто так і залишаються просто загаданими бажаннями під дзвін курантів. Спробуйте цього року втілити в життя все, що загадали у новорічну ніч. Для цього напишіть покроковий план з чіткими дедлайнами та залиште його на видному місці. Щодня наближайтеся до цілі й тоді, кожне загадане бажання обов’язково збудеться протягом року.

 

Ну от і все. Можна сказати, що тепер ви готові до життя після новорічних свят! Не сумуйте, що веселощі та відпустка закінчились. Щастя живе у кожному з нас незалежно від того, який день показує календар.


ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ ФІНАНС”. НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ ФАКТОРИНГУ. Ліцензія Нацкомфінпослуг № 1680 від 16.05.2017 (безстрокова). Кредит на строк до 30 днів на суму до 15000 грн, реальна річна відсоткова ставка від 3,71% до 37956,39%