Новорічні канікули - це неабиякі випробування для гаманця. Скільки не відкладай, а грошей все одно не вистачає. Треба накрити святковий стіл, оновити гардероб, прикрасити оселю та купити подарунки. Останній пункт - один з найважливіших та коштовних. Ми підготували декілька порад, як не витратити всі гроші та не образити друзів.

Складіть список

Аби не піддаватися емоціям та не скуповувати новорічні сувеніри для двоюрідної тітки маминої сестри по лінії діда складіть чіткий список. Визначте кого і як ви будете вітати, та що б хотіли отримати ваші родичі та друзі. Такий підхід врятує від сувенірного шаленства та імпульсивних покупок.

Купуйте вже зараз

До Нового року залишилося обмаль часу. Краще не відкладати: своєчасні покупки врятують від ситуацій, коли необхідний товар вже розкупили та доводиться терміново шукати щось схоже, але втричі дорожче. Замовляти подарунки онлайн теж краще завчасно, адже перед святами зростає ажіотаж та магазинам може знадобитися більше часу на доставлення товарів. Разом з попитом на свято підіймаються ціни, тому не відкладайте все на останній день.

Домовляйтеся

Обговорення подарунків виключить неприємні сюрпризи та зекономить бюджет. Ось, як можна домовитися:

- встановіть цінові межі, щоб нікого не образити;

- домовтеся про спільну покупку;

- оберіть спільний відпочинок, замість банальних подарунків.

Порівнюйте ціни

Найпростіший спосіб зекономити - знайти дешевше в іншому магазині. Це так очевидно, але коли очі розбігаються, то про економію забуваєш. Не лінуйтеся перевірити сайти схожих магазинів, щоб знайти кращу пропозицію.

Спаковуйте самостійно

Якщо треба гарно спакувати один подарунок, то це ще не так відчутно. А якщо необхідно спакувати 10 подарунків різного розміру? Такі дрібниці спустошують новорічний бюджет. Краще купити різнокольорову обгортку, подивитися відео You Tube та зробити обгортку власноруч.

 

Один подарунок на всіх

Необов’язково купувати окремі подарунки татові, мамі, бабусі та дідусю, якщо вони живуть разом. Можна зекономити та купити один корисний подарунок на всіх. Новим телевізором або мультиваркою будуть користуватися всі.

Не заходьте в магазини “просто подивитися”

Святкова музика, гарні вітрини та декорації зачарують будь-кого. Одна мить і ви вже на касі з кошиком нікому не потрібних речей. Перед святами краще не заходити в магазини без потреби. Пам’ятайте про список та бюджет. Маркетологам не вдасться цієї зими вас затягнути до своїх тенет.

Тепер ви точно готові до святкового шопінгу! Влаштуйте справжню казку для рідних та друзів. Якщо не вистачає грошей на всі подарунки, то ми підстрахуємо. Подавайте заявку та отримайте до 15000 грн за декілька хвилин на вашу картку.