Завжди думали, що ваша зарплата не дозволяє відкладати гроші? Впевнені, що ніколи не зможете накопичити на щось суттєве? Ми продемонструємо, що головне правило економії - мати стабільний дохід. Зробіть ставку на розумне споживання та ретельно плануйте бюджет. Ми навчимо вас грамотно керувати фінансами та знайдемо стабільність разом. 10 хвилин вашого часу на читання статті та 15 хвилин на аналіз. Результат ви помітите вже через місяць!


Економія, дохід та інвестиції - головні складові будь-якого бюджету. Чому економія на першому місці? Якщо ви будете потурати всім примхам, то навіть солідного заробітку не буде вистачати. Добре, якщо зарплата у декілька разів вище середнього рівня, але звідки брати “вільні” гроші, якщо живеш мало не на прожитковий мінімум? 5 пунктів економії від Cashberry допоможуть розібратися у цьому питанні.


Що вам необхідно:

Мотивація

Без мотивації у вас не вийде навіть встати з ліжка, чому ж вона відсутня у питанні економії? Відкласти гроші до весни - так собі мотивація. Для чого вам необхідні гроші? Скільки треба? До якого числа вони мають бути у ваших руках? Діяти треба свідомо, рішуче та послідовно. Згадайте як ви вчилися читати в дитинстві: спочатку літери, згодом склади, а вже потім слова та речення. Так само працює і з економією. Уявіть, зараз ви зекономите на новий телевізор, а через рік зможете відкласти на перший внесок за квартиру.

Абстрагуватися

Цілком ігноруйте рекламу! Чим більше товар з’являється по телевізору, тим більша його ціна. Не потрапляйте на гачок до нав'язливих маркетологів. Купуйте тільки те, що дійсно необхідно.


Позбутися “поглиначів”

Є стаття витрат, яка дуже не впливає на ваше життя, якщо ви її зведете до мінімум - “поглиначі грошей”. Регулярні поїздки на таксі, фастфуди, обіди в кав’ярнях, платні додатки, якими ви майже не користуєтесь - від цього можна відмовитись, не спричиняючи дискомфорт самому собі.

Ставитися до всіх доходів однаково

Виграли у лотерею, отримали спадок, премію або подарунок - це не легкі гроші, а частина вашого бюджету. Не варто витрачати ці кошти за принципом “легко прийшли - легко пішли”. Ці гроші - ще одна можливість досягти мети!


Крокувати до цілі заощаджуючи

Тут вам доведеться обирати, робити крок вперед чи повертатися. Розглянемо простий приклад: збираєте гроші на холодильник, який коштує 10 000 грн. Відклали вже 7000 грн. І тут потрапляєте на розпродаж. Товар зараз не потрібен, але ціни спокусливі. СТОП! Краще додати 500 грн до заощаджених коштів та наблизитися до мети, ніж придбати товар, без якого ви нормально жили до сьогодні! Робіть винятки тільки для інвестицій у власне майбутнє: курси, книги, майстер-класи.


Якщо ви будете використовувати ці поради щодня, то економія перетвориться на звичку. Ви зможете раціонально розпоряджатися власним бюджетом та контролювати витрати.


Лайфхак від Cashberry: зробіть наліпку на банківську картку або гаманець. Купуючи щось, ви будете бачити, заради чого стараєтесь. Ця маленька деталь допоможе зекономити. Нехай ваша мета завжди буде перед очима!