Кредитна історія важлива для тих, хто хоче отримати позику в банку чи МФО. Зараз в просторах інтернету стільки різної інформації на цю тему, що не знаєш, де правда, а де омана. Сьогодні поговоримо, яким міфам про кредитну історію вірити не варто.


Та для початку з’ясуємо, що собою представляє поняття “кредитна історія”.

Кредитна історія - це інформація про ваші кредитні обов’язки. Вона демонструє те, в яких фінансових установах ви брали кредит, скільки грошей ви позичили, та коли це було. Вся ця інформація зберігається в БКІ (бюро кредитних історій). Термін зберігання інформації кредитної історії можна дізнатися в БКІ. На основі кредитної історії створюється кредитний рейтинг. Він і буде впливати на отримання нового кредиту в майбутньому.

ТОП-5 міфів про кредитну історію

Якщо хороша кредитна історія, точно дадуть кредит

Перед видачею позики кредитні установи враховують персональні дані людини. Серед яких: рівень та стабільність доходу, місце роботи, бажана сума, наявність та ліквідність застави позичальника. Якщо, до прикладу, рівень заробітної плати в людини, яка хоче взяти в борг, 15 000 грн в місяць, а запит отримання кредиту 1 000 000 грн, її відмовлять, незважаючи на ідеальну кредитну історію. І навпаки, коли в людини погана кредитна історія, але всі інші параметри задовільні, вона може отримати позику. У Cashberry ви можете взяти кредит навіть, якщо у вас неідеальна кредитна історія та ви отримували відмову в інших МФО. Ми зробимо все, аби допомогти вам подолати труднощі

 

Інформацію про погану кредитну історію можна видалити

Розповсюджена, та, водночас, хибна думка: “За гроші очистять кредитну історію” і покращувати її не доведеться”. КБІ може виправити вашу кредитну історію, лише тоді, коли допущені технічні помилки. В іншому випадку, якщо вам пропонують дану послугу, знайте, це шахраї!

 

Кредити в МФО псують кредитну історію

Даний міф виник через те, що отримати позику в МФО набагато простіше. При наданні кредиту, МФО висувають лояльніші вимоги до позичальників, а проценти у них вищі. Працівники банку можуть подумати, що людина зверталася в МФО, тому що в банках, через певні причини, їй відмовляли. Та сьогодні банки не звертають на таке уваги. Якщо позичальник віддав гроші без запізнень, він безпроблемно може отримати наступний кредит. Тому, сміло можете подавати заявку в Cashberry та отримувати кошти легко та швидко, не хвилюючись за свою кредитну історію. До того ж, вчасна виплата позики посприяє її покращенню. Перед тим, як видати кредит, ми не вимагаємо справку про доходи та не дзвонимо рідним.


Кредитну історію можна перевірити на порталі державних послуг

Побутує думка, що в Україні дізнатися кредитну історію можна в одному місці та відразу з усіх бюро. Насправді на порталі державних послуг ви можете тільки прочитати, в яких БКІ зберігається ваша кредитна історія. А саму кредитну історію потрібно вимагати в кожному з БКІ. Зараз сповіщення про запит кредитної історії кредитними організаціями приходить в Дію.


Якщо швидше погасити кредит - це негативно відіб’ється на кредитній історії

Є такі люди, які бояться виплачувати борг раніше терміну, оскільки думають, що банк недоотримає своїх процентів, через це - буде вважати їх неблагонадійними позичальниками і занесе у чорний список. Така інформація невірна, адже навіть якщо взяти кредит на три роки, а за три місяці погасити його, банк в цей проміжок часу все рівно отримає певні відсотки. Погіршити кредитну історію, може, скоріш за все, не швидке погашення кредиту, а затримка виплати.

Міфів про кредитну історію є багато, головне - фільтрувати інформацію, і не боятись, що вам відмовлять через погану кредитну історію.
Потрібна позика - Cashberry завжди в допомогу. Ми розглядаємо всі заявки та без проблем надаємо кошти.

 

Читати російською



ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ ФІНАНС”. НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ ФАКТОРИНГУ. Ліцензія Нацкомфінпослуг № 1680 від 16.05.2017 (безстрокова). Кредит на строк до 30 днів на суму до 15000 грн., реальна річна відсоткова ставка від 3,72% до 89 699,15%