Наближається найсімейніше свято з усіх, що тільки існують. Різдво святкують в усьому світі й у кожної культури є свої традиції. Ми надаємо перевагу традиційному святкуванню у родинному колі. Проте, навіть Різдво можна урізноманітнити, і карантин цьому не завадить. Сьогодні поговоримо про те, як цікаво провести різдвяні свята не порушуючи карантині обмеження.


Відсвяткуйте традиційне українське Різдво

Цілком можливо відсвяткувати Різдво дотримуючись традицій у карантин, не наражаючи нікого на небезпеку. А якщо ви ніколи не святкували традиційне українське Різдво, то саме час спробувати! Ось список того, що необхідно зробити:

У цей день обов’язково треба сходити до церкви, проте на час пандемії це робити не рекомендують. Помолитися і попросити здоров’я, прихильності та щастя можна запаливши вдома свічку.

Чудова традиція - пиріг з монетою. Господиня випікає пиріг та ховає в середину монетку. Кому дістанеться шматочок з монеткою на частуванні, того чекає щасливий та багатий рік, особливо в грошах.

Накрийте святковий стіл та зберіться у вузькому родинному колі. Проте пам’ятайте, що вірус не зникає на період свят. Будьте обережні та запрошуйте на святкування тільки тих, з ким регулярно контактуєте. Решту друзів та рідних можна привітати онлайн або зателефонувати.

Запаліть свічки. Вогонь додасть затишку та посилить святкову атмосферу. А ще, за повір’ям, свічки привертають до оселі тепло, багатство та затишок.


Влаштуйте вечір різдвяного кіно

Якщо ви вже встигли втомитися від новорічного застілля, то влаштуйте вечір перегляду різдвяного кіно. Казкова атмосфера для всієї сім’ї забезпечена, а на частування можна приготувати легенькі закуски або фрукти. Ось декілька кращих фільмів про Новий рік та Різдво:

- Янгол Різдва (2009 рік)

- Відпочинок за обміном (2006 рік)

- Золоте Різдво (2009 рік)

- Секретна служба Санта Клауса (2011 рік)

- 4 Різдва (2008 рік)

- Сам удома (1990 рік)

- 12 різдвяних бажань (2014 рік)

- Як Грінч украв Різдво (2000 рік)

Відправте подарунки рідним

На Різдво заведено ходити одне до одного в гості. На жаль, цього року краще уникати візитів, навіть до найрідніших. Але це не привід забувати про родину, а особливо про бабусь та дідусів. Спакуйте подарунки та відправте рідним поштою або кур'єром. Впевнені, що таке привітання додасть святкового настрою та запам'ятається.

Привітайте тих, у кого нікого нема

Різдво - сімейне свято, і ми всі до цього звикли. Але є такі люди, у кого нікого нема, і їх просто немає кому привітати. Створіть маленьке диво для когось у цей святковий день. Для вас це може бути дрібничкою, проте для когось ви станете справжнім різдвяним янголом. Озирніться і ви одразу зрозумієте, яка з добрих справ вам під силу. Наприклад, ви можете привітати стареньку сусідку, що роками живе сама. Або зібрати подарунки для сиріт з дитячого будинку. Чи віднести теплі речі до будинку для людей літнього віку. Творити добро не важко, а особливо на Різдво!


Пам’ятайте, що Різдво лише раз на рік. Спробуйте провести його незабутньо поряд з рідними. Цінуйте та насолоджуйтесь кожною святковою миттю! Ми бажаємо вам казкового Різдва та щастя у Новому році!