Часто наші клієнти звертаються до служби підтримки зі скаргою на банківські картки. Річ у тім, що 20% карток не проходить верифікацію. Чому таке трапляється і що робити у таких випадках розбираємо у статті.


Для того, щоб отримати кредит від Cashberry треба пройти верифікацію та підтвердити, що саме ви є власником картки. Процедура обов’язкова та дуже проста. З карти списується випадкова сума (до 1 грн), а потім повертається на карту клієнта. Зазвичай верифікація триває 1-2 хвилини.

Навіщо верифікувати картку:

  • для гарантованого отримання грошового переказу;
  • для ідентифікації;
  • для моментальної оплати кредиту через особистий кабінет.

Проте, трапляється так, що транзакція блокується банком. Верифікація не проходить і ми не можемо перерахувати кредитні кошти на картку клієнта.


Що може завадити пройти верифікацію та отримати кредит?

Є дві головні причини блокування операції:

  1. 7-10% від всіх транзакцій — на картці банально немає грошей
  2. 5-20% від всіх транзакцій — блокування банками-емітентами

За даними експертів, 4 з 10 банків блокують операції, що пов’язані з МФО. Операції зі списання сум менших за 1 грн економічно не вигідні банкам. Такі транзакції легше заборонити, ніж здійснити. Але головна причина блокування — конкуренція. Банки вважають мікрофінансові організації своїми прямими конкурентами. Їм не вигідно втрачати клієнта та віддавати його в МФО. А з іншого боку, отримати кредит від банку так само швидко, як і від МФО, практично неможливо.


Що робити?

Якщо вам не приходить сповіщення про заблоковану суму або банк блокує транзакцію — зверніться до служби підтримки. На зворотному боці банківської картки є номер гарячої лінії. Необхідно подзвонити та запитати, чому блокують транзакцію або попросити співробітника банку назвати точну заблоковану суму. Після того, як ви отримаєте дані їх необхідно ввести у спеціальне поле на сайті. Верифікація відбудеться і ви зможете без проблем отримати швидкий онлайн кредит від Cashberry на суму до 15 000 грн