Оформити позику в МФО набагато легше, ніж у банку. Позичальнику необхідно мати: паспорт громадянина України, ІПН, банківську картку та зазначити в анкеті контактну інформацію. Ми дбаємо про клієнтів Cashberry та ведемо діяльність згідно з чинним законодавством України. На жаль, є мікрофінансові організації, які приховують від споживачів реальні умови кредитування. Вважаємо своїм обов’язком захистити клієнтів від недобросовісних установ, та нагадати, на що необхідно звернути увагу підписуючи кредитний договір. Пропонуємо розібрати умови кредитування на прикладі нашої компанії.


  Реальна вартість кредиту  


Для нових клієнтів

Якщо клієнт подає заявку на кредит у розмірі 1000 грн на термін до 7 днів під 0,01%, то до тіла кредиту (1000 грн) щодня додаються відсотки за користування кредитом у розмірі 0,10 грн на добу. Якщо пояснювати ще легше, то за кожен день користування кредитом, згідно з умовами договору, клієнт зобов'язаний сплатити 10 копійок. На 7 день дії кредитного договору клієнт повинен повернути 1001 грн.

Для постійних клієнтів

Починаючи з другого кредиту, клієнти Cashberry стають учасниками програми лояльності та мають змогу знижувати відсоткову ставку пересуваючись рівнями всередині системи. Програма лояльності для постійних клієнтів виглядає таким чином:

1 рівень - 1,71%*

2 рівень - 1,60%*

3 рівень - 1,48%*

4 рівень - 1,37%*

5 рівень - 1,25%*

6 рівень - 1,14%

*за умови застосування промокоду

Отже, якщо клієнт на першому рівні програми лояльності отримає в кредит 1000 грн терміном до 7 днів під 1,71%, то до тіла кредиту (1000 грн) щодня додаються відсотки за користування кредитом у розмірі 18 грн на добу. Тобто, на 7 день дії кредитного договору клієнт зобов'язаний повернути 1120 грн. Нагадуємо, чим вищий рівень клієнта у програмі лояльності, тим менше доведеться повертати.

  Що буде у випадку прострочення?   

Грейс-період

На наступний день після закінчення терміну кредиту для клієнтів настає пільговий період. Грейс-період - це три пільгові дні, протягом яких відсотки не нараховуються. Щоб не потрапити у прострочення, клієнт повинен повернути тіло кредиту та нараховані відсотки до закінчення дії пільгового періоду.

Прострочення

Звертаємо увагу, що вносити платіж по кредиту можна у будь-який день дії кредитного договору, як у повному обсязі, так і частково. Якщо клієнт не погасив у повному обсязі заборгованість протягом терміну дії кредитного договору, кредит буде перераховано за стандартною процентною ставкою за договором.

Стандартна процентна ставка для нових клієнтів: 2,71% в день

Стандартна процентна ставка для постійних клієнтів: (з урахуванням програми лояльності*): 2,14% в день

Для того, щоб не потрапити у прострочення, ми пропонуємо клієнтам послугу пролонгування кредиту. Детальніше про пролонгацію можна прочитати у статті: Пролонгувати чи не пролонгувати?


Чи є штрафні санкції?

На період дії карантину, який встановлено Кабінетом Міністрів України, Cashberry не нараховує штрафи за прострочення. Ніяких додаткових комісій та платежів за користування кредитом ми не стягуємо.

Детальніше про умови кредитування, відомості про ліцензію та дозволи можна прочитати за посиланням: Умови кредитування. Вся інформація є у відкритому доступі у нас на сайті. Ознайомитися з нею можна коли завгодно, а не безпосередньо перед отриманням кредиту.


Ми хотіли продемонструвати не тільки нашим клієнтам, а й кожному українцю, як повинні виглядати умови кредитування, що може приховувати кредитний договір та на що обов’язково треба звертати увагу. Щиро віримо у розумне споживання кредитних послуг населенням та сумлінне дотримання умов договору. Якщо вас щось бентежить в умовах кредитного договору будь-якої організації, ви маєте право його не підписувати!

 Пам'ятайте!  
 Онлайн-договір має таку саму юридичну силу, як і звичайний паперовий договір підписаний власноруч. Уважно читайте кожну сторінку договору перед підписанням. Як тільки ви погодитесь з умовами договору, то зобов'язані виконувати кожен пункт. Крім того, зокрема кредитного договору позичальник повинен отримати та підписати Паспорт споживчого кредиту. Будь ласка, перевіряйте наявність такого документу перед отриманням кредиту. Ваша безпека у ваших руках!