Знову відмовили у кредитуванні? Не розумієте, чому не можете отримати навіть мінімальну суму позики? Давайте разом розбиратися у головній причині відмови. Після цієї статті багато чого встане на свої місця й ви отримаєте відповідь на головне запитання.


На рішення по кредиту впливає багато чинників, але найголовніший - кредитна історія. Посилаючись на кредитне досьє, кредитні установи оцінюють чи надійний позичальник та вираховують ризики неповернення.

Що таке кредитна історія?

Кредитна історія (КІ) - це інформація про всі кредити та їх виплати. КІ містить персональну інформацію (паспортні дані, ІПН, номер телефону та місце роботи), дані за кредитними картками та кредитами. А саме:

  • сума кредиту або кредитного ліміту;
  • графік сплат;
  • терміни та об’єми погашення кредиту;
  • розмір залишку заборгованості.
5 ПОМИЛОК, ЯКІ ЗІПСУЮТЬ ВАШУ КРЕДИТНУ ІСТОРІЮ

 


Чи актуальна кредитна історія?

Між кредитними установами та бюро кредитних історій відбувається обмін інформації про позичальника. Дані регулярно оновлюються та корегуються. Якщо клієнт частково або повністю сплачує заборгованість, це одразу фіксується в КІ. Аналогічний процес відбувається і тоді, коли позичальник потрапляє у прострочення.

Які фактори впливають на кредитну історію?

  1. Історія виплат за кредитами - 35%
  2. Розмір кредитних лімітів та їх використання - 30%
  3. Кредитний вік (скільки років тому отримали перший кредит) - 15%
  4. Кількість запитів до бюро - 10%
  5. Різновиди кредитів та кредитних карток - 10%
Я ВІДМОВИВСЯ ВІД КРЕДИТУ. ЧИ ВПЛИНЕ ЦЕ НА КРЕДИТНУ ІСТОРІЮ?

 


Навіщо необхідна кредитна історія?

В Україні більшість населення згадують про кредитну історію, коли отримують першу відмову у кредитуванні. Це хибна тактика! Адже підвищити кредитний рейтинг важче, ніж зберігати кредитну історію “чистою”. Щобільше, ви можете вчасно виявити шахрайство з кредитними картками (якщо таке буде). Ви отримуєте звіт за всіма транзакціями, що допоможе помітити стороннє втручання.

КРЕДИТНІ ШАХРАЙСТВА: ЯК ЗАХИСТИТИСЯ

 


Де отримати кредит на картку з поганою кредитною історією?

Якщо були прострочення за кредитами, то банки відхилять вашу заявку. В окремих випадках позичальнику запропонують підвищену відсоткову ставку, попросять майно під заставу або будуть наполягати на поручительстві. У мікрофінансових установах процедура отримання кредиту спрощена. МФО видають кредити онлайн на картку на менші суми, але не висувають додаткових умов позичальникам. Крім того, МФО не так категоричні до клієнтів, які намагаються отримати позику з поганою кредитною історією. Завдяки мікрофінансовим організаціям можна отримати необхідну суму та підвищити кредитний рейтинг.


До Cashberry часто звертаються клієнти з неідеальною кредитною історією та низьким рейтингом. Ми не тільки допомагаємо подолати труднощі, але й підвищуємо кредитний рейтинг. Нам важлива не кількість клієнтів з ідеальним досьє, а число людей, яким вдалось допомогти. Довіра та оперативність - ось за чим звертаються до Cashberry. Клієнтам доступно до 15 000 грн у будь-який час, адже компанія працює цілодобово.